Köpvillkor

1.Allmänt

1.1 Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du som kund (”Kunden”) gör en beställning via www.BedFun.com, (”Sajten”). Avtal ingås mellan Kunden och företaget Famkar AB, 559117-7083  (”här kallat FAB”).

1.2 FAB är certifierat av trygg e-handel och följer deras regler och föreskrifter för distanshandel.

1.3 För att kunna beställa på Sajten måste Du ha fyllt 18 år. FAB accepterar, enligt svensk lag, inte kreditköp till personer under 18 år. FAB förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra Kundens beställning (exempelvis om Du uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar).

1.4 FAB reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på Sajten, exempelvis fel i produktbeskrivning eller teknisk specifikation, felaktiga priser samt prisjusteringar (såsom förändrade priser från leverantörer eller valutaförändringar) eller felaktig information angående om en vara finns i lager. FAB har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. Om felaktigt pris har angetts för en vara som Kunden har beställt så kommer FAB naturligtvis att meddela dig om detta och invänta ditt godkännande av det korrigerade priset innan FAB fortsätter med beställningen. All bildinformation på Sajten ska uteslutande ses som illustrationer. Sådana illustrationer kan inte garanteras återge det antal varor Du erhåller eller varans exakta utseende, funktioner eller ursprung. FAB ansvarar inte för information på Sajten som kommer från en tredje part.

1.5 FAB ingår inte några avtal med minderårig utan målsmans godkännande.

1.6 FAB tillhandahåller ingen försäljning av prenumerationer i dagsläget.

 1. Falska beställningar
  2.1 Falska beställningar eller bedrägeriförsök polisanmäls.

 2. Personuppgifter
  3.1Medlemskap och personuppgifter registreras enligt PUL, personuppgiftslagen. När du som kund fyller i dina person- och kontaktuppgifter godkänner du att dessa uppgifter registreras och används av FAB. Anger du din e-postadress samt mobiltelefonnummer vid beställning har FAB rätt att skicka ut nyheter eller erbjudanden via dessa tills kund avböjer sig att få dessa erbjudanden. Uppgifterna är nödvändiga för att vi på FAB ska kunna ge bästa möjliga service, kunna kontakta dig och leverera varor.

 3. Priser, avgifter och betalning
  4.1 Vid beställning via Sajten gäller de priser som anges på Sajten. Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter, som anges separat. Det kan i fall där man handlar till länder utanför EU att förekomma eventuella tullavgifter vid privatimport av varor. Denna avgift är upp till enskild person att betala då det gäller privatimport av varor till land utanför EU.

4.2 Bank- eller kreditkort
Betalningen med antingen VISA, MasterCard kort sker över en säker 128-bitars anslutning. Betalningen sker via Paysons och Paypals säkra kortbetalningssystem. Här kan du betala antingen med korten nämnda ovan eller med ditt Payson eller Paypal konto.

4.3 Faktura Klarna (Inom Sverige) Du betalar efter att du fått paketet med 14 dagars betalningstid. Du kan kontrollera din fakturastatus på www.faktureramig.se. OBS! Du måste ange din korrekta folkbokföringsadress och personnummer för att kunna handla via faktura, om du vill ha paketet till annan adress än folkbokföringsadressen så välj inte faktura. Det är inte tillåtet att skriva in två adresser i kassan, det är enbart den giltiga folkbokföringsadressen som får anges. Om du inte kan betala med vanlig faktura finns alternativet att betala i förskott via bankgiro med så kallad förskottsfaktura. Vid utebliven betalning tillkommen en påminnelseavgift på 60kr. Betalas inte denna påminnelse kommer ärendet gå vidare till inkasso och en ny avgift på 200 kronor kommer att tas ut. Klarna innehar SSL-Certifikat och uppfyller kraven för PCI DSS.

4.4 Internetbanken Betalningen sker via din Internetbank (på samma sätt som man betalar räkningar via bankgiro eller plusgiro). Betalning via Internetbanken sker direkt med säker inloggning och säkerhetsdosa eller mobilt bank-id via respektive banks internetbank. Bankerna som stöds är Swedbank (Föreningssparbanken), SEB, Nordea och Handelsbanken.

 1. Leverans och fraktkostnad
  5.1 Normal leveranstid är 1-4 arbetsdagar inom Sverige. Din beställning skickas alltid som express med posten för snabbast möjliga leverans. Vi reserverar oss för tillfällig slutförsäljning då leverans i dessa fall kan dröja längre. Skulle leveransförsening bero på fel som inte går att avhjälpa inom skälig tid har konsument rätt att häva köpet utan extra kostnader.

5.2 Leveransadress
Det är alltid kundens ansvar att rätt leveransadress anges i beställningen. Med rätt leveransadress menas den adress där man är skriven på och eller har sitt namn angett på dörren/brevlåda eller liknande. Görs inte detta kan vi inte ansvara att paketet kommer fram. Det är inte heller vårt ansvar att skicka ut nya produkter eller ge kunden pengarna tillbaka på grund av att kunden har angett fel adress vid beställningen. Kund får då stå för porto för att skicka ut ny vara efter vi mottagit dess retur.

5.3 Om paket ska lösas ut ska Du göra detta inom den tid som anges i aviseringen. Paket ska normalt hämtas ut personligen med giltig legitimation och ordernummer. Du får alltid en avisering som visar var och när paket ska hämtas. Avisering kan ske via e-post, vanlig post samt om Du lämnat mobilnummer, även via telefonsamtal eller SMS. Om Du inte hämtar ut paketet har FAB rätt att debitera dig en avgift på 199 kr.

5.4 Fraktkostnad
Fraktkostnaden är 49 kr för alla ordrar inom Sverige och något mer för ordrar utomlands.

 1. Ångerrätt
  6.1 Vid köp av varor på Sajten gäller alltid 14 dagars ångerrätt från och med mottagande av varan. Detta innebär att Kunden har rätt att ångra köpet genom att meddela FAB detta inom 14 dagar från det att Kunden eller Kundens ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen). Varan skall vara oanvänd, i obruten förpackning och returen blir först godkänd när varan blivit inspekterad av vår personal. Samtliga kostnader återbetalas, inklusive frakt, skatt och avgifter. Dock kan värdeminskningsavdrag förekomma om en vara ej returneras i nyskick.

6.2 Ångerrätten gäller inte för följande typer av varor: 
(a) varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl (exempelvis underkläder, kosmetiska produkter, badkläder, hårtorkar och liknande produkter, rakapparater och eltandborstar); eller

6.2 I samband med en beställning av vara för vilken ångerrätt inte gäller får Kunden tydlig information om detta. Om en vara har förseglats får Kunden inte bryta förseglingen om Kunden vill kunna utöva din ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när Kunden bryter förseglingen.

6.3 Om Kunden vill ångra köpet ska Kunden, innan ångerfristen löpt ut, skicka ett klart och tydligt meddelande till FAB på det sätt som anges. Innan en retur ska Kunden kontakta kundservice på info@bedfun.com och få returen godkänd. Om detta inte sker innan paketet skickas tillbaka kan en returhanteringskostnad på 100 kronor tas ut.

Returadress: 

6.4 Vid utövande av ångerrätten betalar Kunden returfrakten och ansvarar för varans skick efter det att Kunden har mottagit varan samt under returfrakten. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till FAB. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick.

6.5 FAB betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med det datum FAB tog emot Kundens meddelande om utövande av ångerrätten. FAB får dock vänta med återbetalningen tills FAB tagit emot varan eller Kunden har visat att varan har sänts tillbaka, t.ex. genom ett inlämningskvitto. Återbetalningen kommer att ske till Kunden via det betalningsalternativ som Kunden valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.

6.6 Tidsfrist: Konsumenten har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då företaget mottagit köpet. Konsumenten kan dock få vänta tills varan kommit åter, eller tills dess konsumenten har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först.

6.7 Vilkor: Återbetalning sker med samma betalningssätt som vid köpet. Hela beloppet återbetalas, inklusive frakt, skatt och avgifter. Returfrakt står konsumenten för. Undantag informeras gällande återbetalning vid ångerrätt, returrätt och återbetalning av fraktkostnader. Samma regler tillämpas vid hävning av köp och reklamation som vid ånger.

 1. Reklamation

7.1 Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga. Konsument har 3 år på sig för reklamation på ursprungsfel. Undantag är datummärkning eller felaktig hantering. Kund som önskar göra gällande fel i beställd vara ska kontakta FAB så snart som möjligt efter att felet upptäckts via de kontaktuppgifter som anges på Sajten. Reklamationer som görs inom två månader från det att Du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid.

7.2 En vara kan endast reklameras vid fabrikationsfel. Vid reklamation av en vara kontaktar Kunden vår kundservice för vidare instruktioner. Man kan alltså inte reklamera en vara för att man inte är nöjd med resultatet. FAB kan inte garantera ett visst resultat, eftersom varje människa är olika och har därmed också olika förutsättningarna. Vi har därför ingen pengarna-tillbaka-garanti men vi kommer alltid göra vårt bästa för att du som kund ska bli nöjd.

7.3 FAB står för returfrakten för godkända reklamationer.

7.4 När reklamerad vara returnerats och reklamationen godkänts kommer FAB att kompensera Kunden inom skälig tid.

 1. Force Majeure
  FAB ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som FAB inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar FAB dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både Kunden och FAB rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

 2. Ändringar av Villkoren
  FAB förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa Villkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa Villkor kommer att publiceras på Sajten. Ändringar gäller från det att Kunden har accepterat Villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Sajten), alternativt 30 dagar efter att FAB har informerat Kunden om ändringarna. FAB rekommenderar dock att Kunden håller dig uppdaterad på Sajten regelbundet för att bli varse om eventuella ändringar av Villkoren.

 3. Tillämplig lag och tvist
  10.1 Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med FAB:s kundtjänst.

10.2 Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa Villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag och avgöras av av allmän domstol.